•  

    Drakenbootfestival 2014

    en the winner is.....

  •  

    Tijdens de Dutch Vogalonga op 5 september 2015

Drakenbootfestival Giethoorn 2014

Tebezo Drakenbootfestival slagroom op Sail-toetje

Ook dit jaar konden liefhebbers van watersport zich in Giethoorn verwonderen over de snelst groeiende watersport ter wereld: Drakenbootvaren. De derde editie van het Drakenbootfestival ging hand in hand met het evenement Sail Giethoorn. Op een zonovergoten Bodelaeke in Giethoorn streden zes teams om de winst van de race die inmiddels een begrip is geworden in het waterrijke dorp.

In een sportieve strijd, trok het team 'de Meeuwenflatsen' aan het langste eind. In een spannende finale werd opponent 'Harm Kroon 1' verslagen. Derde werd het team van Jachthaven Vos.

Drakenbootracen is de snelstgroeiende watersport van de wereld. Niet gek dus dat Giethoorn, een watersportdorp bij uitstek, al drie jaar het toneel is van deze spannende strijd. In een Drakenboot (compleet uitgevoerd met kop en staart) roeien 16 peddelaars op het ritme van de klanken van de trommelaar, die voor in de boot zit, zo snel mogelijk naar de finish. De afstand is 250 meter. Het team met de beste samenwerking, bereikt als eerste de eindstreep.

Op het levendige terrein van Sail vormde de Drakenbootraces een vrolijke aanvulling op het uitgebreide programma. Gadegeslagen door een enthousiast publiek, maakten de roeiers een spektakel van de Drakenbootrace. Bezoekers die geen onderdeel uitmaakten van een team, maar gewoon nieuwsgierig waren, konden ook een ritje uitproberen. Zo raakten veel bezoekers enthousiast over deze jonge sport. Gabriella Esselbrugge: 'We merken dat teams uit voorgaande jaren zich ook dit jaar weer melden. Het varen in een Drakenboot begint een terugkerend bedrijfsuitje te worden, of een familie-evenement. Het is erg leuk om dat te ervaren.'